reizen staelens

17-daagse autorondreis Noorwegen langs diverse accommodaties

Tijdens deze rondreis verblijf je in verschillende regio’s met elk hun eigen karakter en charme. Hierdoor krijg je een veelzijdig beeld van Noorwegen en zie je alles wat het land zo uniek maakt. Diepblauwe fjorden, watervallen, bergmeertjes, gletsjers, staafkerken en traditionele huisjes met grasdaken. Vanuit de accommodaties kan je diverse activiteiten ondernemen in de omgeving. Ga mountainbiken of bergen beklimmen, de beroemde excursie naar Flåm maken of ga mee op een cruise over de Nærøyfjord. Tijdens deze reis verblijf je in comfortabele vakantiewoningen en appartementen gelegen op bijzondere plaatsen

prijs

Vanaf 464 € per persoon inclusief overtocht

Bestemming

Categorie

Het meest complete rondje Noorwegen
Verblijf aan de Lustrafjord
Maak een mooie tocht over het Telemarkkanaal

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra’s in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski’s. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Reisprogramma

Fjord Noorwegen

De westkust van Noorwegen is een afwisseling van azuurblauwe, diepe fjorden en bergtoppen die schuil gaan onder een laag eeuwige sneeuw. Overal stort water in stroomversnellingen naar beneden. Aan de steile bergwanden klampen zich boerderijen vast. Geen wonder dat deze overweldigende natuur al in de Victoriaanse tijd een geliefde vakantiebestemming was.

 

Midden-Noorwegen

Ga lekker eropuit en bezoek de verschillende nationale parken in Midden-Noorwegen. Je kunt bijvooorbeeld de muskusossen in Dovrefjell Nationaal Park bezoeken, de heidevelden van de Peerk Gynstreek of de Jotunheimen Nationaal park. In het dit Nationale Park vind je meer dan 255 bergtoppen die hoger zijn dan 2000 meter. Er is een rijke vogelpopulatie en het is het leefgebied van rendieren en elanden. In de omgeving van Geilo zijn Hardangervidda en Hallingkarvet ideale gebieden voor wandelingen. Kortom, er is genoeg te ontdekken voor jong en oud!

 

Innlandet

De provincie Innlandet is een van de nieuwe provincies van Noorwegen. De voormalige provincies Dovrefjell, Gudbrandsdal, Oppland en Hedmark zijn onder deze provincie komen te vallen. Innlandet is gewedlig uitgangspunt voor een actieve vakantie gecombineerd met prachtige natuur me o.a. bergmassieven, valleien en muskusossen.

Mogelijkheid om optionele excursies bij te boeken.  Gletsjerhike, Elandsafari, Raften, RIB Adventure, Varen over het Telemarkkanaal.

 

Prijs

Vanaf 464 € per persoon inclusief overtocht

Inbegrepen

Inbegrepen

– Overtochten volgens programma voor 1 auto en inzittenden
– Binnenhut naar aantal personen
– 14 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies
– Bad- en bedlinnenset Skjolden Brygge
– Eindschoonmaak Skjolden Brygge

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen

– Brandstoftoeslag
– Bad- en bedlinnenset overige parken, totaal ca. NOK 530 p.p. ter plaatse te voldoen of zelf te verzorgen
– Eindschoonmaak overige parken, totaal ca. NOK 2470 – NOK 2870 ter plaatse te voldoen of zelf te verzorgen
– Tolgelden en lokale veerdiensten. Richtlijn ca. NOK 450 – NOK 650.
– Parkeergelden

Extra voordeel

– Uitgebreide reisbeschrijving
– Reisgids
– Wegenkaart

Overige info

– CO2-compensatie van de reis is inbegrepen

Verlenging

– Voor een rustige heenreis, boek een overnachting in Hotel Birke, Kiel
Informeer naar de mogelijkheden.

Overtocht

Afmetingen auto Stena Line: max. 2 m hoog en 6 m lang (inbegrepen).

Interesse?

Deel dit bericht

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Liever een reisofferte volledig op maat?