reizen staelens

5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis Ontdekking van Lapland

U logeert 5 dagen in een van de gezelligste dorpjes van Fins Lapland: Levi. Hier maakt u kennis met het beste wat Lapland te bieden heeft. Typische activiteiten zoals een sneeuwscootersafari, ijsvissen of een tocht met husky’s komen aan bod. Proef van de heerlijke lokale keuken en bezoek het mooiste ijshotel van Fins Lapland. Dit alles samengevat in een programma aan een scherpe prijs.

Data

5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek mogelijk van 20 december 2022 tot 9 maart 2023

prijs

Vanaf 1720 € pp in een dubbele kamer

Bestemming

Categorie

Rechtstreekse charter vluchten
Logeer in het centrum van Levi obv vol pension
Ideaal programma voor de eerste kennismaking met Lapland
Inclusief alle typische activiteiten zoals sneeuwscootertocht & huskysafari

Dit programma omvat alle werkelijk alle hoogtepunten die u in Lapland kan beleven in een excursiepakket. Wenst u het toch nog actiever of specialer? Dan heeft u de mogelijkheid om op facultatieve basis te slapen in een Ice Suite of een glazen iglo. Of kan u deelnemen aan een sessie ice karting, een ritje met fatbikes of een tocht paarden door de sneeuw.

Afhankelijk van welke vertrekdatum logeert u ofwel in het Hotel Hullo Poro of Sokos Break Levi:

Hotel Hullo Poro:

 • 20/12/2022
 • 24/12/2022
 • 28/12/2022
 • 19/02/2023
 • 09/03/2023

Hotel Sokos Break Levi:

 • 29/01/2023
 • 05/02/2023
 • 12/02/2023
 • 26/02/2023
 • 05/03/2023

Op 20/12/2022 & 09/03/2022 wordt er ook een bezoek gebracht aan het Santa Claus Village.

Reisprogramma

Dag 1: BRUSSEL – KITTILÄ – LEVI (L + D)

Vertrek vanuit Brussel in de vroege ochtend richting de luchthaven van Kittilä via een rechtstreeks vlucht of met een overstap in Helsinki. Aankomst kort na de middag en transfer (15 min.) naar het skidorpje van Levi.

Bij aankomst in Levi in de vooravond bent u meteen in de juiste vakantiestemming. Het centrum en de skipistes liggen vlakbij en vanuit Levi kunt u tal van interessante excursies en safari’s maken. U verblijft in een centraal gelegen hotel.

Tijdens een van de avonden zal uw gids uitleg geven over het noorderlicht. Na deze presentatie gaat u vervolgens met uw gids op zoek naar een goede plaats om het magische noorderlicht te observeren. Afhankelijk van de voorspellingen zal de exacte avond ter plaatse meegedeeld worden.

Dag 2: LEVI (O + L + D)

Ontbijtbuffet, waarna u wordt uitgerust met warme kledij: thermische overall, warme botten, handschoenen, een muts en een helm tijdens de sneeuwscootersafari. Deze kledij kan u behouden tot op het einde van het programma.

Na een korte instructieles vertrekt u op een leuke sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken. U rijdt met 2 personen per scooter die u afwisselend kan besturen. Rond de middag is er ook een heerlijke soeplunch voorzien. Tijdens de dag wordt ook nog halt gehouden op een bevroren meer om aan ijsvissen te doen. De gids leert u de technieken aan en nadien probeert u zelf een vis aan de haak te slaan. Tijdens deze sneeuwscootersafari zal u zo’n 35 km afleggen (duur: 5u).

Wat vrije tijd in de namiddag om te genieten van de faciliteiten van het hotel.

’s Avonds staat een onvergetelijk diner op het programma. In een typische kota geniet u van een Laps buffet waarbij lokale specialiteiten zoals zalm en rendierbereidingen op het menu staan. Lekker eten, gezelligheid en sfeer troef (transfer te voet).

Dag 3: LEVI (O + L + D)

Deze voormiddag bezoekt u een lokale rendierboerderij. U maakt er kennis met het leven op de rendierboerderij. Natuurlijk mag een tochtje met de rendierslede niet ontbreken. Nadien kan u luisteren naar de verhalen van de rendierherder en ook vragen stellen bij een deugddoende koffie en zoet broodje.

Vervolgens kan u samen met de gids kennismaken met sneeuwschoenwandelen. Ze verspreiden het gewicht over een groter oppervlak zodat u niet wegzinkt in de diepe sneeuw. In de buurt van de rendierboerderij maakt u een wandeling met sneeuwschoenen langs verharde paden en diepsneeuw alvorens terug te keren naar het hotel (duur: 3u).

Vrije tijd in de namiddag, ideaal om te skiën of te langlaufen, of om te genieten van de faciliteiten van het hotel. U kan ook deelnemen aan een aantal optionele activiteiten zoals ice karting of ter plaatse een fat bike of langlaufski’s huren.

Dag 4: LEVI (O + L + D)

In de voormiddag kan u samen met uw gids een wandeling heuvelopwaarts maken. Bij helder weer geniet u van spectaculaire uitzichten op de wijde omgeving. Wie minder goed te been is, kan ook de skilift nemen(betalend) .

Rond de middag wordt u naar een nabijgelegen huskyboerderij gebracht voor een mooie huskysafari door bossen en heuvels in wondermooie winterlandschappen.

Eerst krijgt u uitgelegd hoe u de slede dient te besturen en nadien kan het avontuur van start gaan. 1 persoon zit in de slede en de andere persoon bestuurt de slede. Iedere slede wordt getrokken door een zestal husky’s. De stilte tijdens de tocht is fenomenaal. Voor of na de tocht wordt een lunch voorzien op de huskyboerderij en beantwoordt de huskyherder uw vragen.

Onderweg kan van bestuurder gewisseld worden. Er is ook voldoende tijd om foto’s te nemen met deze lieve dieren. U maakt een tocht van 10 km (duur: 3u30).

Vervolgens is het tijd om afscheid te nemen van de Siberische husky’s en wordt u met de bus naar het Snow Village gebracht dat middenin de natuur ligt. Het Snow Village is een van de mooiste sneeuw- en ijshotels van Lapland en een bezoek meer dan waard.

U krijgt er een mooie rondleiding en maakt kennis met ijssculpturen, Ice Suites en Suites, een Ice Chapel, Ice Restaurant en natuurlijk ook de Ice Bar waar u een welkomstdrankje krijgt aangeboden.

’s Avonds geniet u van een uniek 3-gangen diner in het Ice Restaurant van het Snow Village. Na het diner wordt u per bus terug naar uw verblijfsplaats nabij Levi gebracht.

Dag 5: LEVI – KITTILA – BRUSSEL (O)

Inleveren van de warme winterkledij in het safarikantoor en check-out.

Transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de terugvlucht naar Brussel voor een rechtstreekse vlucht of vlucht met overstap in Helsinki.

Prijs

Vanaf 1720 € pp in een dubbele kamer

Inbegrepen

 • Vluchten:
  • Rechtstreekse chartervlucht in Economy Class in groepstarief, inclusief alle vooraf betaalbare taksenter waarde van € 51,00 per ticket gekend op 01/04/2022
   ofwel
  • Met Finnair in Economy Class volgens beschikbaarheid, inclusief alle vooraf betaalbare taksen ter waarde van € 60,16 per ticket gekend op 01/04/2022
 • Overnachtingen:
  • 4 nachten in hotel Hullu Poro ***+ in een gerenoveerde kamer met bad of standaardkamer met sauna en douche
   ofwel
  • 4 nachten in hotel Sokos Brek Levi **** in een standaardkamer
 • Maaltijden en snacks zoals beschreven in het programma
  (O: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Alle vermelde transfers zoals beschreven in programma
 • Alle vermelde bezoeken zoals beschreven in programma
 • Alle vermelde excursies op basis van 2 personen per scooter of slede indien van toepassing
 • Verzekering voor sneeuwscootertochten met een eigen franchise van
  € 980,00 in geval van ongeval of schade. Het eigen risico kan verlaagd worden tot € 150,00 door een supplement te betalen van € 15,00 per bestuurder per safari. Enkel ter plaatse mogelijk.
 • Diensten van een lokale Engelstalige gids tijdens de excursies
 • Nederlandstalige reisbegeleider
 • Warme winterkledij van bij start eerste excursie tot bij vertrek
 • Reisinformatiemap
 • BTW en bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Niet inbegrepen

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken, telefoon…
 • Nachtelijke sneeuwscootersafari
 • Transfers en diensten niet specifiek vermeld in programma

Interesse?

Deel dit bericht

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Liever een reisofferte volledig op maat?