reizen staelens

Bear’s Lodge Avonturenweek Lapland

Het Bear’s Lodge wildernishotel in Fins Lapland vormt de uitvalsbasis van een 8-daagse avonturenweek voor jong en oud. Dit complex is prachtig in de natuur gelegen. U geniet er van een voordeelpakket aan activiteiten en u kan deze nog uitbreiden volgens wens en budget. Door de afgelegen ligging, weg van de stad en kunstlicht, is dit een uitstekende locatie om het noorderlicht waar te nemen mocht het zich voortdoen.

Data

8-daags individueel programma met dagelijks vertrek tussen 1 januari tot 26 maart 2023

prijs

Vanaf 1965 euro pp in een dubbele kamer

Bestemming

Categorie

Rechtstreekse charter vluchten
Standaardpakket excursies inbegrepen
Logeren in een chalet of hotelkamer obv vol pension
Rustige ligging omgeven door de schitterende natuurpracht

Tijdens deze week beleeft u alle typische Lapland activiteiten terwijl u logeert in een gezellige chalet of hotelkamer middenin de natuur. Daarnaast kan u het programma nog volledig aanvullen met extra excursies, mits supplement zoals een bezoek aan het Santa Claus Village, een nachtelijke sneeuwscootersafari, een langere huskytocht en nog veel meer! U verblijft op basis van vol pension.

Maak uw verblijf compleet en boek een overnachting in een glazen iglo! (mits supplement)

Reisprogramma

Dag 1: BRUSSEL – ROVANIEMI of KITTILÄ (D)

Vertrek vanuit Brussel richting de luchthaven van Rovaniemi of Kittilä met rechtstreekse vlucht of met overstap te Helsinki.

Aankomst en transfer (30min of 1u30) naar het Bear’s Lodge wildernishotel dat ten Noorden van Rovaniemi gelegen is. Rovaniemi is de hoofdstad van Fins Lapland en is tevens de woonplaats van de Kerstman en het Santa Claus Village.

U verblijft in het Bear’s Lodge hotel op basis van vol pension. De maaltijden worden normaal altijd in buffetvorm geserveerd. Op woensdag en zaterdag wordt meestal een Laps buffet geserveerd.

Dag 2: ROVANIEMI (O + L + D)

Bij de start van de eerste activiteit wordt iedereen uitgerust met warme thermische kledij bestaande uit een thermisch pak, warme laarzen, kousen, muts en een helm voor de sneeuwscootertochten, die u kan behouden tot het einde van uw verblijf in de Bear’s Lodge.

Vervolgens staat de eerste activiteit op het programma: een sneeuwscootersafari met ijsvissen en lunch. U vertrekt met 2 personen per sneeuwscooter voor een tocht doorheen besneeuwde bossen en heuvels.

Tijdens de rit kan u de prachtige landschappen van Lapland bewonderen. Volg het rijpad langsheen de witte, besneeuwde velden om aan te komen bij een bevroren meer. Hier kan u proberen zelf een vis aan de haak te slaan en die vervolgens te bakken boven een open kampvuur. Daarna keert u terug naar het hotel voor een welverdiende rust. Wildernislunch inbegrepen (duur: 4u30).

Dag 3: ROVANIEMI (O + L + D)

Vandaag brengt u een bezoek aan een rendierboerderij. Transfer per minibus.
Op de boerderij zal de Sámiherder u verwelkomen en vertellen over de Sámi cultuur en het leven op de rendierboerderij. Tijdens dit bezoek wordt ook een lange tocht per rendier gemaakt en geniet u van een deugddoende warme drank en een snack onderweg in het bos (duur: 4u).

Dag 4: ROVANIEMI (O + L + D)

Vandaag krijgt u de ganse dag sneeuwschoenen ter beschikking. Hiermee kan u de omgeving rondom de Bear’s Lodge verkennen. Tijdens de sneeuwschoenwandeling kan u gebruik maken van een aantal wandelpaden of in de echte diepsneeuw gaan wandelen.

Dag 5: ROVANIEMI (O + L + D)

Vandaag staat er een huskysafari op de planning langsheen de bossen en heuvels. Elke slede wordt getrokken door een 6-tal huskies. De stilte rondom u tijdens de tocht is fenomenaal. Eerst krijgt u uitgelegd hoe u de slede dient te besturen en nadien kan het avontuur van start gaan. De ene persoon zit in de slede terwijl de ander stuurt. Onderweg kan van bestuurder gewisseld worden.

Er is ook voldoende tijd om foto’s te nemen met deze lieve dieren. De huskytocht zelf duurt zo’n 1u30 en nadien kan iedereen zich opwarmen bij een deugddoende kop warm bessensap en luisteren naar de verhalen van de huskyherder. Transfer per minibus. (duur: 2,5u waarvan 1u30 huskysafari).

Dag 6: ROVANIEMI (O + L + D)

Volledige dag vrije tijd. U kan gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of van uw chalet. In de buurt vindt u vele wandel- en langlaufmogelijkheden terug. Langlaufmateriaal kan u gemakkelijk ter plaatse huren.

Dag 7: ROVANIEMI (O + L + D)

Vrije dag met mogelijkheid tot het reserveren van facultatieve excursies.

Dag 8: ROVANIEMI of KITTILÄ – BRUSSEL (O)

Check-out in de loop van de voormiddag. Transfer naar de luchthaven Rovaniemi of Kittilä voor de terugvlucht naar Brussel per rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Prijs

Vanaf 1965 euro pp in een dubbele kamer

Inbegrepen

 • Vluchten:
  • Rechtstreekse chartervlucht in Economy Class in groepstarief, inclusief alle vooraf betaalbare taksenter waarde van € 51,00 per ticket gekend op 01/05/2022
   ofwel
  • Met Finnair in Economy Class in Z-klasse volgens beschikbaarheid, inclusief alle vooraf betaalbare taksen ter waarde van € 156,05 per ticket gekend op 01/05/2022
 • 7 nachten in chalets Bear’s Lodge in een *** hotelkamer of **** chalet zoals beschreven in het programma
 • Maaltijden zoals beschreven in het programma (O: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Alle vermelde transfers, alle vermelde excursies op basis van 2 personen per scooter of slede indien van toepassing
 • Verblijf in chalet: schoonmaak, nieuw bedlinnen en handdoeken: 1x per week. Extra schoonmaak en handdoeken/linnen: mits supplement, ter plaatse te regelen
 • Verblijf in hotelkamer: dagelijkse schoonmaak en wissel, behalve op zondag
 • Diensten van een lokale Engelstalige gids tijdens de excursies
 • Verzekering voor sneeuwscootertochten met een eigen franchise van € 980,00 in geval van ongeval of schade. Dit eigen risico kan verlaagd worden tot € 150,00 door een supplement te betalen van € 15,00/safari/bestuurder te betalen (enkel ter plaatse mogelijk)
 • Warme winterkledij van de start van de eerste activiteit tot bij vertrek
 • Wanneer u verblijft in een chalet wordt er brandhout voorzien voor de haard
 • BTW, reisinformatiemapje en bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Niet inbegrepen

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken, fax, telefoon…

Interesse?

Deel dit bericht

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Liever een reisofferte volledig op maat?