reizen staelens

Fly & Drive Sicilië: het grootste Italiaanse eiland

Tijdens deze fly & drive ontdekt u het grootste eiland van Italië, Sicilië. Reis per vliegtuig naar deze top bestemming en bij aankomst staat uw huurwagen ter uwe beschikking. Verblijven doet u in comfortabele 4 – sterrenhotels die voorzien zijn van de nodige faciliteiten.

prijs

Vanaf 870 € pp

Bestemming

Categorie

Ontdek de belangrijkste hoogtepunten
Eiland rijk aan erfgoed en natuurlijk schoon
Beklim de Etna, de meest actieve vulkaan van Europa
Reis op eigen tempo per huurwagen

Het grootste eiland in de Middellandse Zee kende doorheen de geschiedenis vele verschillende overheersers. Dit heeft uiteraard zijn sporen nagelaten waardoor Sicilië een zeer gevarieerd en rijk erfgoed kent. Naast de vele unieke historische sites staat het eiland ook gekend voor de grootste en meest actieve vulkaan van Europa, de Etna.

Reisprogramma

Dag 1 Brussel – Catania

Rechtstreekse vlucht naar Catania en ophalen van uw huurwagen. U verblijft de komende 3 nachten in Plaza Hotel Catania****.

Dag 2 & 3 Etna – Taormina

Catania is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de imposante en nog steeds actieve vulkaan Etna. Met de auto kunt u tot op 1900m hoogte rijden. Van daaruit kunt u eventueel een kabelbaan nemen of met een Jeep met chauffeur verder rijden tot op 2700m hoogte. Ook een bezoek aan het antieke Grieks-Romeinse theater van Taormina is absoluut uw bezoek waard!

Dag 4 Catania – Noto (± 100km)

Vertrek in zuidelijke richting naar Noto, waar u 2 nachten logeert in Masseria degli Ulivi****.

Dag 5 Siracusa & Noto

Siracusa is een van de belangrijkste steden uit de Griekse periode. Bezoek er de archeologische site met een Grieks theater en de steengroeve met het “Oor van Dionysius”. Het historische centrum bevindt zich op het schiereiland Ortigia. Noto is één van de mooiste en belangrijkste baroksteden van Italië. Haar prachtig gerestaureerde kathedraal staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Dag 6 Noto – Agrigento (± 200km)

U reist verder naar Agrigento, waar u 2 nachten verblijft in Baia di Ulisse****. Onderweg kunt u een stop maken in de tweedelige stad Ragusa en Modica, gekend om zijn chocolade.

Dag 7 Agrigento en omgeving

Agrigento is vooral gekend voor de indrukwekkende Vallei van de Tempels, met zijn 1300 hectare, een van de grootste archeologische sites ter wereld. De vallei staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de omgeving vindt u ook de Villa Romana del Casale met zijn prachtige mozaïeken en Caltagirone, gekend voor de pottenbakkerskunst.

Dag 8 Agrigento – Marsala (± 140km)

Vertrek in westelijke richting naar Marsala, waar u 2 nachten logeert in het Sea Water Hotel****. Onderweg loont een stop in Selinunte, één van de meest fascinerende archeologische sites van Sicilië, zeker de moeite.

Dag 9 Marsala en omgeving

Marsala is vooral gekend voor zijn zoete wijn. Een bezoek met proeverij aan een wijndomein mag dan ook zeker niet ontbreken! Ook de zoutpannen van Trapani, waar op traditionele manier zout uit de zee wordt gewonnen, zijn uw bezoek meer dan waard.

Dag 10 Marsala – Palermo

Uw ontdekking van Sicilië brengt u naar uw laatste stop, Palermo. Hier verblijft u nog 2 nachten in Hotel Plaza Opera****.

Dag 11 Palermo & Cefalu

Een bezoek aan de hoofdstad Palermo is een tijdreis door de bewogen geschiedenis van Sicilië. Tot de hoogtepunten behoren het Palazzo dei Normanni, het kapucijnenklooster en de kathedraal. Ook de kathedraal van het nabijgelegen Monreale, met prachtige mozaïeken, is uw bezoek zeker waard.

Dag 12 Palermo – Brussel
Inleveren van uw huurwagen op de luchthaven van Palermo. Terugvlucht naar Brussel.

Prijs

Vanaf 870 € pp

Inbegrepen

 • 11 overnachtingen in een standaard kamer met ontbijt:
  • 3n Hotel Plaza 4*, Catania
  • 2n Masseria degli Ulivi 4*, Noto
  • 2n Baia di Ulisse 4*, Agrigento
  • 2n Sea Water Hotel 4*, Marsala
  • 2n Hotel Plaza Opera 4*, Palermo

Niet inbegrepen

 • Vluchten heen en terug
 • Huurwagen
 • Reisverzekeringen

Interesse?

Deel dit bericht

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Liever een reisofferte volledig op maat?