reizen staelens

Groepreis Marokko: de Koninlijke steden 15/10/2023 – 22/10/2023

Ga mee op groepsreis naar Marokko en ontdek de prachtige Koninklijke steden. Marokko, een land met een uniek karakter.  De geschiedenis van Marokko is fascinerend en kenmerkt zich door invloeden van Romeinen, Vandalen, Byzantijnen, Arabieren en Fransen. Deze invloeden zijn tot op de dag van vandaag terug te vinden. Marokko is een ware must voor iedere liefhebber van oudheid.  We gaan het ontdekken in Marrakesh, Casablanca, Rabat, Fes,…

We gaan proeven van hun gastvrijheid, de lekkere rijke Marokkaanse keuken, de muntthee, de unieke sfeer in de Soeks en nog veel meer…

Data

Van 15/10/2023 tot 22/10/2023

prijs

€ 1275 per persoon in een dubbele kamer, € 185 single supplement

Bestemming

Categorie

Ontdek de mooiste steden van Marokko
Nederlandstalige lokale gids
Zeer voordelige prijs !!!
Alle vermelde bezoeken en inkomgelden zijn inbegrepen

Met begeleiding van Herman Eeckhaut

 

Prijs:

Slechts :  1275 euro per persoon in een dubbele kamer

Toeslag Single :  185 euro

min : 18 deelnemers  max 25

Reisprogramma

Dag 1  Vlucht naar Marrakesh.

Marrakesh (13km)

Vlucht naar Marrakesh, de bruisende stad waar geuren, kleuren, souvenirs en het verleden nooit ver weg zijn! Transfer naar het hotel waar de Marokkaanse thee en gebakjes al klaar staan.

Dag 2  Marrakesh

Samen met onze lokale gids ga je een volledige dag op ontdekking in Marrakesh. Je ziet onder meer de tuinen van de Menara, het Bahia paleis, de graven van de Saadian en het exterieur van de Koutoubia-moskee. In de namiddag wandel je over het alom bekende plein Djeema El Fna en baan je je een weg door de traditionele soeks.

Dag 3  Casablanca (245km)

Je rijdt naar de metropool Casablanca, de ‘Witte Stad’ waar je gefascineerd wordt door het overheersende witte straatbeeld. Je maakt een toer door de sfeervolle straten die je brengen tot aan de voornaamste bezienswaardigheden: de centrale markt, het Mohammed V-plein, het Koninklijk Paleis, de residentiële wijk Anfa, de charmante wijk Habbous en het indrukwekkende exterieur van de Hassan II Moskee met zijn imposante minaret die uitkijkt over de Atlantische Oceaan (toegang tot de moskee is optioneel en ter plaatse te betalen). Diner en overnachting in Casablanca.

Dag 4  Rabat – Meknes – Volubilis (360km)

Tijdens een panoramische rondrit maak je kennis met de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Passerend langs de ommuurde Kasba Oudayas, de Hassan Toren, het Mausoleum Mohammed V en het Koninklijk Paleis leer je dat deze badstad bewoond is geweest door verschillende volkeren, waaronder die van Zuid-Spanje. Nadien naar Meknes, de koningsstad die met zijn vele minaretten en poorten pronkt op de Werelderfgoedlijst. Je bewondert er de beroemde en rijk gedecoreerde toegangspoorten van Bab Mansour en Bab El-Khemis, de koninklijke stallen van Sultan Mly Ismail en de Joodse wijk. Vervolgens ontdek je de Romeinse ruïnes van Volubilis. Diner en overnachting in Fes.

Dag 5  Fes

Fès, een intrigerende spirituele stad, is de oudste Marokkaanse koningsstad. De gids leidt je doorheen het labyrint aan kronkelige straatjes in de medina, UNESCO Werelderfgoed. De wirwar aan steegjes leidt je ook naar de 600 jaar oude Koranschool, de Medersa Bou Inania, de belangrijke Karaouïne moskee, en de met kleurrijke tegelmozaïeken gedecoreerde fontein van Nejjarini. Verder bezoek je ook de indrukwekkende leerlooierijen, de bekendste bezienswaardigheid van de stad. De vellen leer worden hier nog op een traditionele wijze bewerkt. De ontdekkingstocht gaat verder en je dwaalt dieper de medina in. Onderweg zie je sierlijke minaretten en enthousiaste handelaars. ’s Middags lunch je in een prachtige riad, een traditioneel Marokkaans huis met een wondermooie binnenplaats. Hier in het hart van de medina maak je kennis met een lokale familie. Diner en overnachting in Fes.

Dag 6  Midden-Atlas gebergte – Béni Mellal (500km)

Je verlaat Fès en rijdt door het Midden-Atlas gebergte naar Marrakesh. Onderweg kom je voorbij enkele veeboerderijen. Rond de middag ontspan je even in Béni-Mellal, één van de belangrijkste landbouwcentra in het land. Voor je Marrakesh bereikt, breng je nog een bezoek aan een traditionele olijfoliefabriek, de Marokkaanse cultuur op z’n best! Via adembenemende landschappen verder naar Marrakesh waar je in de late namiddag aankomt. Diner en overnachting in Marrakesh.

Dag 7  Vrije dag in Marrakesh

Vrije dag. Rustig genieten in het hotel of op eigen houtje de stad nog eens bezoeken, vandaag bepaal jij het tempo! Schaf enkele Marokkaanse souvenirs aan in de kleurrijke soeks of bezoek de tuinen van Majorelle.:

Dag 8  Marrakesh

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.

 

Prijs

€ 1275 per persoon in een dubbele kamer, € 185 single supplement

Inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt
 • Alle vermelde maaltijden: 7x ontbijt, 1x lunch en 6x diner
 • Nederlandstalige lokale gids
 • Lokale Engels- of Franstalige gids in Volubilis
 • Audiosysteem
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Comfortabel transport per autocar met airconditioning
 • Lokale taksen

Niet inbegrepen

 • Fooien
 • Bagageservice
 • Dranken
 • Andere persoonlijke uitgaven
 • Inkomgelden die niet vermeld worden
 • Verzekeringen

Interesse?

Deel dit bericht

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Liever een reisofferte volledig op maat?