reizen staelens

Tromso, de stad van het Noorderlicht

De populariteit van Tromsø, het Parijs van het Hoge Noorden is de laatste jaren sterk toegenomen omdat de stad zich door de gunstige ligging meer en meer profileert als ‘stad van het noorderlicht‘. In Polaria krijgt u een mooie presentatie over het noorderlicht en vrijwel elke avond worden er ’s avonds uitstappen gemaakt buiten de stad om het noorderlicht waar te nemen. Er zijn diverse mogelijkheden om uw programma uit te breiden.

Data

4-daags individueel programma, dagelijks vertrek tussen 1 september 2022 en 15 april 2023

prijs

Vanaf 565 € pp, in een dubbele kamer

Bestemming

Categorie

Grote kans op Noorderlicht
Tromso, het Parijs van het Noorden
Diverse mogelijkheden om uw programma uit te breiden (Hurtigruten)

De levendige en mooie stad Tromsø kent een rijke geschiedenis die mensen uit de hele wereld aantrekt. Deze bloeiende stad stond in het verleden gekend als dé uitvalsbasis voor talrijke expedities en boottochten richting Spitsbergen, Groenland en de Noordpool.

Dagelijks vertrek is mogelijk!

Scandic Ishavshotel ****

 • 01/09/22 – 29/10/22: vanaf 585 € pp
 • 30/10/22 – 31/03/23: vanaf 715 € pp
 • 01/04/23 – 15/04/23: vanaf 585 € pp

Thon Hotel Tromso *** of Thon Hotel Polar ***

 • 01/09/22 – 28/10/22: vanaf 565€ pp
 • 29/10/22 – 31/03/23: vanaf 630€ pp
 • 01/04/23 – 15/04/23: vanaf 565€ pp

*prijzen obv dubbele kamer
*supplementen single, derde persoon op kamer… op aanvraag

Reisprogramma

Dag 1: BRUSSEL – OSLO – TROMSØ

Vertrek in de loop van voormiddag vanuit Brussel naar Tromsø met overstap te Oslo.
Aankomst in de loop van de namiddag en transfer (zelf te regelen) naar uw hotel in het oude centrum van Tromsø en vlakbij de haven. U kan kiezen voor een taxi (ca. 200 NoK rit of zo’n € 22,00 per rit) of voor de ‘Flybus’ die de luchthaven met een aantal centrale plaatsen in de stad verbindt waaronder het Scandic Ishavhotel (ca 100 NoK/volw./rit of ca 160 NoK/volw./retour, ca 70 NoK/kind/rit of ca 120 NoK/kind/retour). Alle vermelde prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.

U heeft de keuze om te logeren een van de beste hotels van de stad vlak aan de haven of u kan ook kiezen voor een budgethotel. Alle hotels bevinden zich op wandelafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Rest van de dag vrij.

Dag 2: TROMSØ (O)

Volledige dag vrije tijd om Tromsø beter te ontdekken. De geschiedenis van Tromsø gaat terug tot aan de Middeleeuwen en verder en de stad was vroeger vooral gekend als vissershaven en handelspost door zijn beschermde ligging. Het is een fascinerende stad, gekend voor zijn Arctische kathedraal maar ook voor zijn interessante galerijen en musea zoals het Polar Museum, het Tromsø Museum, Polaria en het Kunstmuseum. Verder vindt u er ook nog tal van shopmogelijkheden, levendige cafeetjes en nog veel meer.

Opmerking

Vraag naar onze uitgebreide lijst met excursiemogelijkheden met start in Tromsø. Een greep uit de mogelijkheden tijdens het winterseizoen: huskysafari’s, rendiersledetochten en Sámi-ervaringen, sneeuwscootertochten, walvissafari’s, sneeuwschoenwandelingen, langlaufen, ijsvissen en natuurlijk diverse noorderlicht excursies per bus of boot.

Dag 3: TROMSØ (O)

Scandinavisch ontbijtbuffet.

Vrije dag.

Facultatieve excursie/uitbreiding
Winteractiviteiten en/of overnachting in Camp Tamok

Lyngen is een van de mooiste natuurgebieden in de regio van Tromsø, het landschap wordt er gekenmerkt door spectaculaire fjorden en indrukwekkende bergen die ook de Lyngen Alps genoemd worden. Bovendien is deze locatie middenin de natuur en z’n microklimaat een uitgekiende plaatse om het noorderlicht te observeren.

Camp Tamok is een wilderniskamp en ideale uitvalsbasis voor heel wat leuke en avonturen. U kan kiezen uit diverse dag- en avondactiviteiten. De avondactiviteiten zijn heel populair omwille van het mogelijke noorderlicht. Bij iedere activiteit is een warme maaltijd en de transfer (H/T) vanuit Tromsø inbegrepen (1u15/rit). Bij elke activiteit wordt u van de nodige warme thermische kledij voorzien.

Nieuw: Tromsø Ice Domes

In de buurt van verblijfsplaats kan u nu ook een dagbezoek brengen aan de Tromsø Ice Domes. Voor wie houdt bijzonder overnachten moet zeker en vast kiezen om een nacht in een Ice Dome door te brengen.

Indien u wenst te overnachten in een Aurora Chalet, Arctic Dome of Ice Dome dan dient u deze altijd te combineren met een avondactiviteit + dagactiviteit de volgende dag. Alle vermelde activiteiten en programma’s gaan door van 15/11 tot 31/03. Sneeuwscooteractiviteiten gaan door vanaf 01/12.

Voor de activiteiten heeft u de keuze uit

 • Sneeuwscootertocht
  Sneeuwscootersafari van 22km in de vallei van de Finn en het meer van Tamok. De tocht start op 250m hoogte en eindigt op 875m hoogte. U rijdt met 2 personen per scooter die u afwisselend zelf kan besturen. Tijdens de excursie wordt een warme maaltijd voorzien. (Duur: 4u30)
  Prijzen: € 195,00/volw., € 97,50/kind (7 tem 11 jaar)
  Single driving: € 155,00/pers.
  Verzekering voor sneeuwscootertochten inbegrepen met een eigen franchise van € 550,00 in geval van ongeval of schade.
  Onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Huskytocht
  Na een korte uitleg vertrekt u op een huskytocht in de Lyngen Alps.
  U legt hierbij 12km af en zit hierbij met 2 personen per slede die u afwisselend zelf kan besturen. Tijdens de tocht wordt een warme maaltijd voorzien. (Duur: 4u30)
  Prijzen: € 195,00/volw., € 97,50/kind (4 tem 15 jaar)
 • Rendiersafari
  Maak kennis met de oudste vorm van transport in Lapland. U zit met 2 personen per slede die getrokken wordt door een rendier. U maakt een tocht van 3km in de vallei van Tamok. U leert er meer over de Sami cultuur en hun geschiedenis en probeert een rendier vangen met een lasso. Tijdens de activiteit wordt een warme maaltijd voorzien. (Duur: 4u30)
  Prijzen: € 185,00/volw., € 92,50/kind (4 tem 11 jaar)
 • Bezoek aan de Tromsø Ice Domes
  Ontdek de Ice Bar, de Ice Cinema, de Ice Rooms en natuurlijk ook het Ice Restaurant van dit kleinschalig ijshotel. Op het einde van de rondleiding krijgt u een drankje (niet-alcoholisch) aangeboden in de Ice Bar en staat er ook een ontmoetinf met rendieren op het programma. Er is ook een warme maaltijd inbegrepen. (Duur: 2u30)
  Prijzen: € 97,50/volw., € 50,00/kind (4 tem 11 jaar)
  U kan deze excursie ook combineren met een dagactiviteit (sneeuwscooter of huskytocht). U ontvangt dan een korting van € 70,00/volw. en € 35,00/kind (7 tem 11 jaar) op de prijs van de dagactiviteit.

 

Voor de overnachting heeft u keuze uit

 • Aurora Chalet
  Een eenvoudige maar gezellige chalet zonder elektriciteit of water. Wel verwarmd en met een raam dat uitkijkt naar het Noorden om vanuit uw bed het noorderlicht te kunnen waarnemen.Prijzen: € 260,00/Aurora Chalet/nacht
  Maximaal 2 personen.
 • Aurora Dome
  Een Aurora Dome is een privé-logies voor 2 personen. Deze hippe tenten zijn verwarmd maar beschikken niet over stromend water. Een zijde van de tent is doorzichtig waardoor u vanuit uw bed het noorderlicht kan observeren.Prijzen: € 360,00/Aurora Dome/nacht
  Maximaal 2 personen.
 • Tromsø Ice Dome
  Breng de nacht door in een Ice Room van de Tromsø Ice Domes. De koude deert u niet want u slaapt in thermische slaapzakken op een zachte matras. Indien u voor deze logiesvorm kiest, maakt u ’s avonds een wandeling op zoek naar het noorderlicht en geniet u van een 3-gangen wildernisdiner bij kampvuur. In het pakket zit ook nog een huskytocht op de volgende dag inbegrepen voor u naar Tromsø wordt teruggebracht.Prijzen: € 1.250,00/Ice Dome/nacht
  Maximaal 2 personen.

In de buurt van deze logies bevinden zich ook toilet- en douchefaciliteiten.
’s Morgens wordt een lekker ontbijt geserveerd in de wildernishut.

Dag 4: TROMSØ – OSLO – BRUSSEL (O + L + D)

Scandinavisch ontbijtbuffet, gevolgd door check-out. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel met overstap te Oslo. Deze transfer dient u zelf te regelen.

Tip

Verleng uw verblijf met een boottocht met de Hurtigruten. U kan noordwaarts varen in de richting van Kirkenes en onderweg de Noordkaap bezoeken of u kan zuidwaarts varen en nog enkele dagen op de Lofoten (Unesco) verblijven.

Prijs

Vanaf 565 € pp, in een dubbele kamer

Inbegrepen

 • Vluchten met SAS in Economy Class in T-klasse volgens beschikbaarheid, inclusief alle vooraf betaalbare taksen ter waarde van € 217,25 per ticket gekend op 01/06/2021
 • 3 nachten in een centraal gelegen hotel in Tromsø op basis van een 2-persoons standaardkamer
 • Maaltijden volgens programma (O: ontbijt, L: lunch en D: diner)
 • Reisinformatiemapje en bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Niet inbegrepen

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken, telefoon…
 • Transfers luchthaven – hotel – luchthaven
 • Excursies en diensten niet specifiek vermeld in het programma

Interesse?

Deel dit bericht

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Liever een reisofferte volledig op maat?